Pogođeni poplavama
146

FK Sarajevo finansijski pomaže pet klubova, Mirvić i Tan udvostručili donaciju

N. M.
Montaža (Foto: Klix.ba/FK Sarajevo)
Montaža (Foto: Klix.ba/FK Sarajevo)
Fudbalski klub Sarajevo oglasio se danas potvrdivši da će novčano pomoći svim klubovima iz mjesta pogođenih katastrofalnim prirodnim nesrećam u Bosni i Hercegovini.
Našu državu je pogodio niz vremenskih neprilika, s jakim poplavama u dijelovima države koje su uzrokovale razaranje domova, infrastruktura i zajednica, a klub s Koševa odlučio je da se solidariše s oštećenima.

Kako je saopćeno iz FK Sarajevo, pomoć od po 2.000 KM bit će uplaćena NK Kiseljak, FK Fojnica, FK Turbina Jablanica, NK Brnjaci i FK Klis - Buturović Polje.

No, iznos koji će dobiti ovi klubovi udvostručen je zahvaljujući vlasnicima kluba Ismiru Mirviću i Vincentu Tanu.

"Zahvaljujući velikodušnim doprinosima naših investitora, Ismira Mirvića i Vincenta Tana, koji su se obavezali da će udvostručiti našu donaciju, svaki od pet pomenutih klubova dobit će ukupno 4.000 maraka", dodaju iz FK Sarajevo u svom saopćenju.

Podsjećamo, poplave i klizišta su jučer rano ujutro zadesile Jablanicu, Fojnicu, Kiseljak, Kreševo, Konjic i Visoko, a zasad je zvanično potvrđeno da je 16 ljudi izgubilo živote.

"Vjerujemo u moć nogometa da ujedini zajednice i predani smo pomoći našim kolegama da ponovo stanu na noge. Zajedno se možemo izdići iznad izazova i izgraditi jaču budućnost", dodaju iz FK Sarajevo.

Novac ugroženima se može donirati putem poziva na broj 17039, direktno na stranici Pomozi.ba, kao i kroz direktne uplate na žiro račun. Crveni krst u FBiH je također otvorio humanitarni broj 17023, a navode da se uplate mogu vršiti i na namjenski račun 1340011130004680 otvoren kod ASA Banka d.d. Sarajevo.