Na temu stadiona Koševo
20

FK Sarajevo: Održana sjednica Općinskog vijeća, uskraćeno obraćanje predstavnika kluba

F. Z.
Stadion Asim Ferhatović Hase
Stadion Asim Ferhatović Hase
Na današnjoj (četvrtak) sjednici Općinskog vijeća Općine Centar nije diskutovano o korištenju Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase, uprkos jasnom obećanju, saopćeno je iz FK Sarajevo.

"FK Sarajevo sa žaljenjem obavještava svoje navijače i javnost da, usprkos jasnom obećanju, na današnjoj sjednici OV Centar uopšte nije diskutovano o korištenju Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase. Naime, načelnik Općine Centar je na press konferenciji održanoj 23. jula na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase kao i u neformalnim razgovorima sa predstavnicima Kluba obećao da će na današnjoj sjednici OV-a biti razmatrani prijedlozi Memoranduma o razumijevanju dostavljenog od strane Kluba, koji predstavljaju uvod u rješavanje pitanja upravljanja i renoviranja Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase", saopćeno je iz Bordo tima.

Iz FK Sarajevo kažu kako je klub u skladu s dogovorom na protokol predao i molbu da se predstavnik ekipe s Koševa obrati u vezi eventualnog glasanja i da dodatno obrazloži problematiku sa kojom se klub suočava. Istaknuto je kako na tu molbu nije nikada odgovoreno, niti je tema uključena u dnevni red OV Centar.

"Naglašavamo da je FK Sarajevo u potpunosti spreman preuzeti upravljanje Olimpijskim stadionom "Asim Ferhatović Hase" kako bi kroz investicijski ciklus uspjeli da stadion ispuni uslove kategorije 4 kao jedini stadion takve vrste u Bosni i Hercegovini. Ovim putem Fudbalski klub Sarajevo još jednom poziva sve nadležne da se uključe u rješavanje pitanja korištenja, upravljanja i renoviranja Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase koji je jedini pravi dom FK Sarajevo", saopćili su iz kluba.