Nezadovoljni suđenjem
8

FK Sarajevo za četvrtak zakazao sastanak s klubovima Premijer lige BiH

N. K.
Fudbalski klub Sarajevo uputio je poziv klubovima Premijer lige Bosne i Hercegovine na zajednički sastanak na kojem bi raspravili i dogovorili određene korake i pravac djelovanja o elitnom rangu takmičenja u bh. nogometu.
Iz kluba s Koševa smatraju kako se nogomet u BiH nalazi na prekretnici te da samo klubovi zajedničkim djelovanjem mogu unaprijediti takmičenje u kojem učestvuju.

Sastanak je zakazan za četvrtak u jednom sarajevskom hotelu od 13 sati, a zbog važnosti sastanka zamolili su klubove da prisustvuju predsjednik ili direktor kluba.

Hoće li se klubovi odazvati pozivu aktuelnog prvaka i trenutno drugoplasirane ekipe na tabeli ostaje nam da vidimo.

Podsjetimo, FK Sarajevo je jučer najavio da će organizovati sastanak s predstavnicima svih premijerligaša u cilju pronalaska rješenja neregularnosti s kojima se klubovi susreću u svakom kolu, a koje direktno narušavaju integritet takmičenja.

Nakon odigrane utakmice 27. kola Premijer lige BiH protiv Zrinjskog u Mostaru klub s Koševa je izrazio nezadovoljstvo suđenjem i ponašanjem službenih osoba susreta.

"Odluke glavnog arbitra Frane Jelića i pomoćnika Senada Ibrišimbegovića, Amela Novalića i Elvisa Mujića direktno su utjecale na konačni ishod susreta", poručili su tada iz FK Sarajevo.