Novi trener U13 ekipe
119

FK Sarajevo zaposlio još jednog svog bivšeg igrača u Akademiju kluba

E. B.
Edin Dudo (Foto: FK Sarajevo)
Edin Dudo (Foto: FK Sarajevo)
Fudbalski klub Sarajevo je napravio veliki zaokret u vođenju sportskog dijela kluba i okrenuo se dovođenju igrača koji su nekada nosili bordo dres na pozicije trenera u Akademiji kluba.

Jučer je FK Sarajevo objavio da je Amer Dupovac imenovan za jednog od pomoćnih trenera u pionirskom timu Bordo kluba, koji čine igrači do 15 godina, a danas je imenovan novi trener U13 ekipe.

Radi se o 43-godišnjem Edinu Dudi koji je krajem 2000-ih nastupao za Sarajevo i u bordo dresu ima više od 100 nastupa, te osvojen Kup Bosne i Hercegovine.

FK Sarajevo je danas objavio još dvije promjene u Akademiji kluba.

Na poziciji koordinatora fudbalske metodologije Akademiji FK Sarajevo se priključio Edin Bećar, profesor sporta sa 18 godina iskustva rada u omladinskom pogonu, te 7 godina internacionalnog iskustva. On je prethodne dvije godine bio trener u PSG Akademiji iz Kuvajta.

Pored njega, na poziciju koordinatora za kondicionu pripremu Akademije FK Sarajevo priključio se magistar kineziologije i student doktorskog studija Evelin Pipo, koji je i UEFA licencirani trener sa iskustvom iz prvog tima.