Pred početak priprema
232

FK Željezničar traži napadača za novu sezonu, na meti igrač iz Belgije

K. H.
Amar Osim (Foto: T. S./Klix.ba)
Amar Osim (Foto: T. S./Klix.ba)
FK Željezničar na čelu s trenerom Amarom Osimom u potrazi je za napadačem koji će predvoditi napad Plavih u narednoj sezoni, a klub s Grbavice trenutno na vrhu liste želja ima Anela Hajrića, igrača koji je prošlu sezonu proveo u Belgiji.
Posljednjih mjeseci Mahir Karić i Eldin Adilović dovodili su se u vezu s dolaskom na Grbavicu, no čini se da od tih transfera neće biti ništa te da se trener Amar Osim okrenuo drugim imenima.

Posljednje informacije, što nam je potvrđeno iz izbora bliskih klubu, govore da Plavi žele dovesti bivšeg nogometaša Maribora i prošlogodišnjeg napadača belgijskog Lokerena Anela Hajrića koji se ne nalazi u planovima ovog kluba na narednu sezonu te ima, u nogometnom žargonu rečeno, slobodne papire.

Hajrić je prošle sezone odigrao ukupno 15 utakmica za Lokeren i dva puta se upisao u listu strijelaca, a nema sumnje da bi njegov dolazak bio veliko pojačanje za Plave te da bi trenutni napadač Ivan Lendrić dobio ozbiljnu konkurenciju.

Željezničar je prošlu sezonu, a koja je odlučena prekidom, završio na drugom mjestu iza FK Sarajevo te će nakon dvije godine pauze opet igrati na evropskoj sceni. Plavi će u subotu početi s pripremama za narednu sezonu koja počinje 1. augusta.