Motiva nije nedostajalo
50

FK Željezničar u prvoj utakmici u 2021. godini ubjedljiv protiv Neuma

K. H.
Foto: Armin Herić, (www.fkzeljeznicar.ba).
Nogometaši Željezničara slavili su protiv Neuma u prvom prijateljskom meču u 2021. godini, a konačni rezultat na kraju je glasio 3:0 za Plave s Grbavice.

Nakon borbenog početka za jednu prijateljsku utakmicu, Željezničar je sredinom prvog poluvremena preuzeo kontrolu nad igrom. Plavi do prvog gola i vodstva stižu u finišu prvog dijela kada je Veselinović oboren u kaznenom prostoru, a Juričić s bijele tačke pogodio za 1:0.

Nakon nekoliko propuštenih prilika pred golom Neuma, drugi gol Željezničar postiže u 65. minuti kada je Lendrić pogodio za 2:0, da bi pitanje pobjednika riješio Nargalić golom u 70. minuti.

Do kraja meča Plavi su imali još nekoliko šansi, ali nisu uspjeli postići gol, no ono što je za njih i njihovog trenera najvažnije jeste da su već u prvom pripremnom meču pokazali motivaciju i ozbiljnost pred nastavak Premijer lige BiH.

Željezničar je prvu polusezonu završio na drugom mjestu na tabeli s devet bodova manje od Sarajeva, a upravo će protiv gradskog rivala na svojoj Grbavici igrati prvi meč u slavljeničkoj 2021. godini.