Borussija dobro zaradila
102

Füllkrug napravio iznenađujući transfer: "Došao sam u najbolju ligu i veliki klub"

H. H.
Čekićari su prema pisanju medija platili oko 35 miliona eura za njemačkog reprezentativca
Čekićari su prema pisanju medija platili oko 35 miliona eura za njemačkog reprezentativca
West Ham United potpisao je četvorogodišnji ugovor sa njemačkim napadačem Niclasom Füllkrugom iz Borussije Dortmund, saopštio je engleski klub.

Füllkrug je bio na radaru londonskog kluba još prošle sezone, ali je tada robusni napadač odlučio da se preseli iz Werder Bremena u Dortmund, gdje je postigao 16 golova u 46 nastupa u svim takmičenjima.

"Mislim da je Premier liga najbolja liga na svijetu, a za mene je pravo vrijeme da se preselim u Englesku i igram za veliki klub kao što je West Ham," rekao je Füllkrug, dodavši:

"Već dugo razmišljam o West Hamu. Tehničkog direktora Tima Steidtena poznajem jako dobro, jer imamo zajedničku historiju u Werderu iz Bremena, a gledao sam neke utakmice i vidio koliko je kvaliteta u timu", objasnio je Füllkrug pomalo iznenađujući transfer s obzirom da je iz redova finaliste Lige prvaka otišao u tim koji je prošle sezone bio tek 14. u engleskoj Premier ligi.

Finansijski detalji ugovora nisu objavljeni, ali su Čekićari prema pisanju medija platili oko 35 miliona eura za njemačkog reprezentativca.

Iskusni 31-godišnji Füllkrug bio je član reprezentacije Njemačke koja je na Euru stigla do četvrtfinala, a postigao je dva gola u pet mečeva.