Planetarno popularan
188

Fodenov petogodišnji sin pokreće YouTube kanal, već zarađuje milione i ima manekenski ugovor

D. P.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Ronnie Foden, sin zvijezde engleskog nogometa Phila Fodena, sa samo pet godina velika je internet senzacija, a sada će postati i YouTuber, najavljenjo je iz porodice.

Petogodišnji sin Phila Fodena spreman je na još jednoj društvenoj mreži "rasturiti" konkurenciju. Iako mu je tek pet godina, njegov Instagram nalog ima više od pet miliona pratitelja i njegovim roditeljima donosi milione zahvaljujući popularnosti.

Naravno, novac ide roditeljima, koji upravljaju njegovim društvenim mrežama, a sada će posao prenijeti i na YouTube.

Otac Phil i majka Rebecca pripremili su kanal na YouTubeu u kojem će glavnu ulogu imati uvijek zanimljivi Ronnie. Dječak je stalni gost svlačionice Manchester Cityja, gdje je postao "najbolji prijatelj" Jacka Grealisha.

Njegovi videi već iz godine u godinu su viralni, a posebno se "proslavio" na slavlju šampionske titule u Ligi prvaka prošle godine kada je minutama pokušavao otvoriti zaboravljeni šampanjac na centru igrališta. Ipak, na kraju nije uspio. Kako prenosi engleski Sun, u Fodenovoj porodici računaju da će zaraditi "hrpu" novca nakon pokretanja YouTube kanala.

U međuvremenu, Foden je postao neslužbenom maskotom kluba. Zanimljivo, već ima potpisan ugovor u svijetu manekenstva iako mu je pet godina.

Osim Ronnieja Fodena rođenog 2019. godine, Foden i njegova partnerica iz djetinjstva Rebecca Cooke imaju još dvoje djece. Kćerku rođenu 2021. godine i sina rođenog tokom Evropskog prvenstva ove godine.