Sjajan detalj s utakmice
379

Fotografija igrača Malatyaspora dok gledaju Pjanića postala hit među navijačima Bešiktaša

H. H.
Igrači Malatyaspora su pažljivo posmatrali dok je Pjanić izvodio korner (Foto: Twitter)
Igrači Malatyaspora su pažljivo posmatrali dok je Pjanić izvodio korner (Foto: Twitter)
Miralem Pjanić je debitovao u dresu Bešiktaša koji je sa 3:0 pobijedio Yeni Malatyaspor, a bh. nogometaš bio je apsolutno u centru pažnje tokom, ali i nakon meča.

Pjanić je majstorski asistirao za vodeći gol i odmah je pokazao da će biti ogromno pojačanje za turskog šampiona, a kamere i fotoreporteri su ga pratili u stopu.

Tako je nastala sjajna fotografija u trenutku kada je izvodio korner, na kojoj su prikazani rezervni nogometaši Malatyaspora, koji su sa svojevrsnim divljenjem gledali našeg asa koji uživa status velike zvijezde u Turskoj.

Fotografija se brzo proširila društvenim mrežama, pogotovo među ponosnim pristalicama Bešiktaša, koje likuju nakon dolaska igrača svjetske klase u njihov klub i konstantno pišu o bh. veznjaku.

Pjanić je igrao do 68. minute kada je uz ovacije ispraćen s terena, a nekoliko trenutaka kasnije kamere su ga "uhvatile" dok je s klupe gledao ka tribinama.

Nakon utakmice je priznao da je bio impresioniran atmosferom i navijačima Bešikašta, a čak je poslije posljednjeg sudijskog zvižduka dobio priliku da s terena povede navijanje.

[TWITTER]1436762354939834368[/TWITTER]

Turski novinari ga obasipaju hvalospjevkama, detaljno se analizira svaki njegov potez i svi su svjesni da takva nogometna klasa dugo nije nastupala u tamošnjem šampionatu.

Priliku za novo dokazivanje Pjanić će imati već u srijedu kada će Bešiktaš na startu nove sezone Lige prvaka dočekati Borussiju Dortmund.