Savjetuje ga da ode
25

Francuska legenda žestoko napala PSG: Zvižduci Messiju su uvreda za nogomet

H. H.
Foto: Montaža / Twitter
Foto: Montaža / Twitter
Situacija Lionela Messija u PSG-u i dalje je predmet debate u Francuskoj, a bivši igrač Trikolora Emmanuel Petit oštro je osudio zvižduke navijača pariskog kluba upućene najboljem nogometašu svijeta.

U razgovoru za RMC, poručio je da je to jasan znak da Argentinac mora napustiti PSG.

"Čujem da mnogi kritičari govore da Messi hoda po terenu. Ali svi mi koji smo pratili Mesija, čak i u Barcinim najboljim danima, znali smo da je to njegov način igre, jer on je dirignet orkestra, on režira, a ostali svirači, oko njega, moraju da ulože napore", objasnio je slikovito svjetski prvak s Francuskom 1998. godine.

Petit je otišao dalje i uvjerava da su zvižduci za Messija uvreda za nogomet i da Leo mora napustiti klub.

Bivši svjetski prvak tvrdi da problem PSG-a nisu igrači kao što su Messi ili Neymar, jer smatra da morate znati kako igrati s takvim igračima.

"Pogledajte Argentinu, oni su bili svjetski prvaci koji su okružili Mesija ratnicima, voljni da umru i daju nkrv za njega. Ili kad smo gledali Barcu, svi su trčali za njega. To me podsjeća kad sam igrao sa Zidaneom , nisam htio da kažem Zizou da treba da trči i pomaže u odbrani, jer sam morao to da radim kako bi on dirigovao igrom."

Petit je ponovio da su zvižduci za Messija uvreda za nogomet.

"Ako mogu da dam Leu neki savjet, trebao bi da napusti ovaj klub, koji nije nogometni klub, već klub za igrače pred penziju, čak i ako imaš 20 godina. Nema igrača koji je napredovao u PSG-u i to nije Messijeva greška", izjavio je Petit.

Podsjetimo, Messiju ugovor s Parižanima ističe na ljeto, a sve se glasnije špekuliše da bi se mogao vratiti u Barcelonu.