Ironično
7

Francuzi se oblače kao cirkusanti: Kounde odgovorio na kritike i dao obećanje za sljedeći put

H. H.
Jules Koundé (Foto: Twitter)
Jules Koundé (Foto: Twitter)
Nogometaš Barcelone Jules Koundé javno je odgovorio na brojne kritike upućene reprezentativcima Francuske zbog njihovog ekstravagantnog stila odijevanja na posljednjih nekoliko okupljanja.
U prvom redu prednjačili su bivši nogometaši, a danas sportski novinari i stručni konsultanti Jérôme Rothen i Jean-Michela Larqué koji su u jednoj emisiji osudili, kako su kazali, "cirkusantsko" oblačenje reprezentativaca Francuske koji prevashodno misle u čemu će se pojaviti na okupljanju.
"Gospodo, ne smijete se zanositi toliko, suočeni s ovim obiljem ljubaznosti, više nemamo izbora. Na sljedeće okupljanje, obećavamo, svi ćemo doći u trenerkama, derezama (kramponima) na nogama, a nećemo zaboraviti ni parku (vrsta jakne s kapuljačom) ako bude kiša", napisao je ironično na Twitteru defanzivac Barcelone.

Ponekad ismijavan, ponekad hvaljen zbog svojih inovacija u oblačenju, Koundé je ipak pokrenuo svojevrsno malo takmičenje u reprezentaciji Francuske koju je prepoznao Ibrahima Konaté.

Tako je defanzivac Liverpoola sve iznenadio dolaskom sa neobičnom kapuljačom zakopčanom preko cijele glave i bio je top tema u brojnim medijima.

O fenomenu neobičnog oblačenja reprezentativaca Francuske svojevremeno je govorio nogometni analitičar Rade Bogdanović koji je kazao da nemaju kućni odgoj i da su kompleksaši.