Bundesliga
25

Frankfurt savladao Leipzig, navijači u znak protesta dva puta prekidali susret

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Frankfurta savladala je Leipzig u posljednjem susretu 23. kola njemačke Bundeslige rezultatom 2:1.

Glavni arbitar meča Felix Zwayer odgodio je početak utakmice za deset minuta zbog velikog protesta domaćih navijača, a oni su ulaskom u teren i transparentima na tribinama poslali poruku u kojoj su istakli da utakmice svog tima isključivo žele gledati tokom vikenda, a ne ponedjeljkom.

Kada je meč napokon počeo, prvi u vodstvo stigli su gostujući igrači. Igrala se 13. minuta kada je Leipzig odigrao fantastičnu akciju, a egzekutor je na kraju bio Augustin koji pogađa za 1:0.

Ipak, domaćim je bilo potrebno samo devet minuta da stvari vrate početak. Strijelac izjednačujućeg pogotka bio je Chandler u 22. minuti, a četiri minute nakon toga Kevin Prince Boateng iskoristio je asistenciju Rebića i udarcem s deset metara donio preokret svojoj ekipi.

Do poluvremena nije bilo pogodaka, a onda nastavak meča opet otvaraju domaći navijači koji su teniskim lopticama zasuli teren, ali za razliku od prvog poluvremena, gledaoci u drugih 45 minuta nisu vidjeli pogotke i meč je završen pobjedom ekipe Nike Kovača rezultatom 2:1.

Tabela: