Saradnik Laporte
1

Funkcioner Barce šokirao izjavom o Nadalu: Izaziva tjeskobu i predstavlja neprijateljsku državu

D. P.
Godall ne podnosi uspjeh Nadala (Foto: Twitter)
Godall ne podnosi uspjeh Nadala (Foto: Twitter)
Dugogodišnji visoki funkcioner u Barceloni Alfons Godall šokirao je izjavom o Rafaelu Nadalu nakon što je španski teniser osvojio Australian Open.

Godall je poznat po svojim kontroverznim stavovima i već godinama se zalaže za nezavisnost Katalonije. U pitanju je visoki funkcioner Barcelone koji je osam godina obavljao funkciju potpredsjednika slavnog nogometnog kluba.

Trenutno je Godall jedan od šefova Fondacije Barcelona, a poznat je po tome što je oduvijek važio za desnu ruku klupskog predsjednika Joana Laporte.

Putem Twittera Godall je otišao korak dalje i Nadala, ali i nogometnu reprezentaciju Španije, Fernanda Alonsa i Real Madrid nazvao predstavnicima neprijateljske države.

"Rafael Navidad mi izaziva tjeskobu od prvog dana. Za mene je na istom nivou kao i La Roja (nogometna reprezentacija Španije", Real Madrid, Fernando Alonso i svi ostali koji predstavljaju neprijateljsku državu", napisao je Godall na Twitteru.

Riječ Navidad na španskom jeziku znači Božić, a na katalonskom se ista riječ piše Nadal, pa ga zbog toga Godall tako oslovljava.

Ubrzo je ova objava izazvala brojne reakcije u Španiji, a prenijeli su je i najugledniji mediji na Pirinejima.

Godall je slične stavove iznosio i 2011. godine kada je izjednačio zemljotrese u Japanu s državljanstvom Španije. Poručio je da Španci razumiju nevolje Japanaca tokom zemljotresa jer i oni imaju istu nepogodu, a to je da žive u Španiji.