Nalet emocija
240

Gattuso je neponovljiv! Srušio Dinamo na Maksimiru pa ljubio u usta Livaju

D. P.
Gattuso ljubio Livaju tokom slavlja (Foto: Screenshot)
Gattuso ljubio Livaju tokom slavlja (Foto: Screenshot)
Nogometaši Hajduka sinoć su na Maksimiru ostvarili jednu od najvećih pobjeda posljednjih godina, a to je znao proslaviti trener gostiju Gennaro Gattuso.
Legendarni italijanski nogometaš, a sada trener Hajduka, oduvijek je bio poznat po svom neponovljivom temperamentu koji je znao iznjedriti potpuno neočekivane scene u naletu emocija.

Iako mu se štošta može zamjeriti u trenerskoj karijeri koja nije ispraćena uspjesima, Gattuso je sinoć ostvario veliku pobjedu savladavši Dinamo usred Zagreba sa svojim Hajdukom.

Gosti iz Splita došli su do trijumfa zahvaljujući nevjerovatnoj borbi i požrtvovanosti, ali i brojnim promašajima domaćeg tima. No, junak gostiju je ponovo bio Marko Livaja, koji je postigao jedini gol na utakmici.

Livaja je udarcem iz prve u 70. minuti matirao domaćeg golmana za veliko slavlje Hajdukovaca. U tom slavlju posebno emotivan bio je Gattuso, pa je tako u naletu emocija poljubio Livaju u usta.

Kamere su sve zabilježile, a ikona Milana i reprezentacije Italije postala je još omiljenija u Splitu nakon velike pobjede.

"Ja sam tu jer uživam kad izlazim na teren. To je jedina stvar zbog koje sam još tu. Ne mogu ih ostaviti same i izdati ih. Imam mnogo iskustva kao trener, a treniranje ove ekipe je užitak", rekao je nekadašnji prvak svijeta s Italijom te višestruki prvak Evrope i svijeta s Milanom nakon utakmice.

Podsjetimo, Hajduk je ovom pobjedom skočio na prvo mjesto tabele Hrvatske nogometne lige (HNL) preskočivši Dinamo.