Sjajan u derbiju
135

Gazibegović iz slobodnjaka postigao gol karijere, "pomogli" su mu i protivnički igrači

D. P.
Gol s velike udaljenosit (Foto: Screenshot)
Gol s velike udaljenosit (Foto: Screenshot)
Bosanskohercegovački reprezentativac Jusuf Gazibegović odigrao je sjajan meč u derbiju Graza između njegovog Sturma protiv Grazer AK-a. Postigao je gol, asistenciju i upisao ubjedljivu pobjedu rezultatom 5:2.

Aktuelni prvak Austrije pokazao je da je posljednjih godina znatno bolji tim u odnosu na čuveni GAK, klub iz Graza koji se gasio, pa ponovo krenuo od nule i sada stigao do elitnog ranga austrijskog nogometa gdje se takmiči protiv svog omraženog rivala.

Sturm je u vodstvo došao u 34. minuti. Strijelac sjajnog gola bio je Jusuf Gazibegović i to iz slobodnog udarca s tridesetak metara udaljenosti.

Gazibegović je šutirao s velike udaljenosti, a prilikom gola mnogo mu je pomogla i domaća odbrana. Jedan odbrambeni igrač skrenuo je loptu i tako prevario golmana, ali ni sam čuvar mreže se nije istakao intervencijom. Gol je na službenoj stranici austrijske Bundeslige pripisan upravo Gazibegoviću.

Naš reprezentativac je u nastavku utakmice namjestio i gol za Otara Kiteishvilija iz slobodnog udarca, a igru je napustio u 75. minuti uz zaslužene ovacije. Njegov tim je slavio rezultatom 5:2.
Sturm je nakon 10 odigranih utakmica na prvom mjestu sa četiri boda više u odnosu na drugoplasriani Rapid, ali ekipa iz Beča ima i utakmicu manje.