Čovjek odluke
252

Gazzetta veliča Džeku, otkrili tajnu njegove izvanredne forme u 2022. godini

H. H.
Trenutak kada je Džeko zatresao mrežu Napolija (Foto: EPA-EFE)
Trenutak kada je Džeko zatresao mrežu Napolija (Foto: EPA-EFE)
Poznati italijanski sportski list Gazzetta dello Sport u današnjem izdanju veliča Edina Džeku, koji je golom protiv Napolija osigurao vrijedan bod Interu na teškom gostovanju (1:1) i barem privremeni ostanak na prvom mjestu na tabeli.

Kako navode, Dijamant je uvijek važan faktor na velikim utakmicama, a golom protiv Napolija je potvrdio status napadača svjetske klase.

"Možda će na kraju sezone, kada dođe vrijeme razmišljati o praznicima i o odlasku na more s djecom, premotavanjem filma i sjećanjem na gol koji bi mogao biti pogodak prvenstva i odlučujući dio slagalice za otključavanje Scudetta. Ovo je nogomet, a on je metafora za život. Pogodak postignut u Napulju simboličan je kao rijetko koji drugi. I zato što je deseti u ligi, ali prije svega 14. u sezoni", piše Gazzetta dello Sport, koja se potom osvrće na predstojeći duel Intera i Liverpoola u Ligi prvaka.

"Edinu ide dobro, danas više nego ikad. Prošao je period 'zamagljivanja', to je već treća utakmica u 2022. u kojoj jako utječe na rezultat, nakon onih na San Siru protiv Venezije, pa protiv Rome u Italijanskom kupu. I to je plod napornog rada i dodatnih treninga koje svakodnevno obavlja u Appianu (klupski trening kamp)", otkriva čuveni milanski list.

Gol protiv Napolija našem napadaču bio je jubilarni deseti pogodak ove sezone u Seriji A, a u 23 odigrana susreta ima i upisane četiri asistencije.

Ukoliko gledamo sva takmičenja ove sezone, Džeki je ovo 14. pogodak budući da je još tri postigao u Ligi prvaka, dok je nedavno bio strijelac i u Kupu Italije protiv Rome.