Senzacija vikenda
49

Gigović majstorijom "zaledio" prvaka Njemačke, pa dobio najveće priznanje u Bundesligi

D. P.
Gigovićev dribling kola (Foto: Screenshot)
Gigovićev dribling kola (Foto: Screenshot)
Popularni njemački nogometni šou AT Broski, uz pomoć analitičke stranice Virtual Football UG, izabrao je bosanskohercegovačkog reprezentativca Armina Gigovića u najbolji tim kola njemačke Bundeslige.
Gigović je odigrao najbolju utakmicu u bundesligaškoj karijeri, najvećem izazovu kojeg je prihvatio ovoga ljeta kada je iz Danske stigao u njemački Holstein Kiel.

Reprezentativac BiH je sa svojim timom priredio prvorazrednu senzaciju izborivši remi i bod protiv prvaka Bayer Leverkusena i to na gostovanju, uprkos vodstvu koje je domaćin imao. Gigović je komandovao veznim redom Kiela, a onda je izborio penal za rezultat 2:2.

Gigović je napravio fantastičan prodor kroz odbranu Leverkusena, a onda ga je Jeremie Frimpong oborio i sudija je pokazao na bijelu tačku. Jan-Fiete Arp je bio siguran i utakmica je na opće iznenađenje nogometne javnosti završena podjelom bodova.

Zaslužena nagrada stigla je jutros jer je Gigović prvi put u karijeri izabran u tim kola Bundeslige, zajedno s Nadiemom Amirijem i Exequielom Palaciosom u veznom redu.

Tim šestog kola Bundeslige: Baumann; Schlotterbeck, Vogt, Gendrey; Amiri, Palacios, Gigović; Amoura, Olise, Burkardt i Marmoush.

Majstoriju Gigovića i izboren penal pogledajte ovdje.