Pogledajte sjajan gol
58

Gigovićev majstorski pogodak u bh. derbiju u Bundesligi, Vasilj ponovo sačuvao mrežu

D. P.
Gigovićev sjajan volej (Foto: Screenshot)
Gigovićev sjajan volej (Foto: Screenshot)
U tradicionalnom terminu od 15:30 na terenima njemačke Bundeslige bilo je veoma zanimljivo, a posebno za navijače iz Bosne i Hercegovine jer približno kao nekada, igrači iz naše zemlje vrlo su zapaženi.

Imali smo priliku gledati bosanskohercegovački derbi između Ermedina Demirovića i Armina Gigovića, tačnije sastali su se Stuttgart i Holstein Kiel.

Utakmica je završena rezultatom 2:1, a Armin Gigović je u završnici postigao jedini gol za goste. Učinio je to na sjajan način udarcem iz voleja s vrha šesnaesterca.

Gol Gigovića pogledajte ovdje.

Prethodno je Stuttgart imao dva gola prednosti, a naš Ermedin Demirović ovoga puta u domaćem timu počeo je s klupe i u igru je ušao u 62. minuti. S druge strane, Gigović je odigrao svih 90 minuta.

Prvi golman reprezentacije BiH Nikola Vasilj upisao je novi "clean sheet", odnosno duel u kojem je sačuvao svoju mrežu, a radi se o remiju njegovog St. Paulija protiv Wolfsburga rezultatom 0:0.

To je za Vasilja treći put da sačuva mrežu u Bundesligi ove sezone, a prethodno je to činio u duelima protiv Leipziga i Freiburga.

Iznenađenje se dogodilo u Augsburgu, gdje je domaći tim preokretom savladao Borussiju Dortmund rezultatom 2:1, dok je RB Leipzig lako savladao Freiburg rezultatom 3:1.

Rezultati i strijelci:

Augsburg - Borussia Dortmund 2:1 (Claude-Maurice 25', 50' / Malen 4')

St. Pauli - Wolfsburg 0:0

Stuttgart - H. Kiel 2:1 (Undav 19', Toure 61' / Gigović 84')

RB Leipzig - Freiburg 3:1 (Orban 47', Geertruida 58', Openda 79' / Doan 15')

Tabela: