Zamijenjen u 71. minuti
67

Glavobolja za selektora Barbareza: Kolašinac se povrijedio protiv Reala, upitan za Ligu nacija

E. B.
Sead Kolašinac i Jude Bellingham (Foto: EPA-EFE)
Sead Kolašinac i Jude Bellingham (Foto: EPA-EFE)
Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez bi se mogao naći u neočekivanom problemu pred utakmice Lige nacija protiv Nizozemske i Mađarske.

Naime, pouzdani defanzivac Sead Kolašinac se povrijedio se u sinoćnjoj utakmici Superkupa Evrope između njegove Atalante i Real Madrida u Varšavi.

Real je slavio sa 2:0, a Kolašinac je susret napustio u 71. minuti kada ga je zamijenio Mitchel Bakker.

Prema riječima trenera Atalante Gian Piera Gasperinija, Kolašinca je izveo zbog povrede, a zbog nje će sigurno propustiti početak Serie A.

Atalanta u ponedjeljak gostuje kod Leccea, a Gasperini je potvrdio da sigurno u igračkom kadru neće biti Kolašinca.

"Prvenstvo počinje u ponedjeljak, a u njega ćemo krenuti bez povrijeđenog Kolašinca, pa moramo vidjeti kako ćemo se oporaviti od toga", rekao je Gasperini.

Ovo je problem i za Barbareza, koji će u petak saopćiti spisak igrača za septembarske utakmice Lige nacija protiv Nizozemske i Mađarske.

Barbarez će sada morati osluškivati vijesti ljekarskog tima Atalante, a ukoliko se ispostavi da je povreda Kolašinca ozbiljnije prirode, Barbarez ponovo neće moći računati na njega.

Podsjetimo, Kolašinca zbog povrede nije bilo ni u Barbarezovim debitantskim mečevima na klupi Zmajeva u junu protiv Engleske i Italije.