Premiership
323

Golman asistirao Salahu za pobjedu sezone Liverpoola, "pao" je moćni City

D. P.
Trenutak kada Salah postiže gol (Foto: EPA-EFE)
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Liverpoola u najboljoj engleskoj utakmici današnjice savladali su Manchester City rezultatom 1:0 i tako najavili izlazak iz velike krize na startu prvenstva.

Liverpool je nanio prvi poraz Cityju ove sezone. To je najbolji način da se prekine užasan niz od tri utakmice bez pobjede.

Od samog starta Liverpool je znao šta želi, iako je City imao veći posjed lopte i kontrolu igre.

Dobru priliku u 21. minuti imao je Diogo Jota za domaće, ali je njegov udarac odbranio Ederson. Do gola je mogao i Andy Robertson u 24. minuti, ali njegov udarac odlazi preko prečke iz odlične situacije kada je Ederson bio pomjeren sa svoje pozicije.

U 40. minuti velika šansa za Erlinga Haalanda, ali je Alisson odbranio njegov udarac glavom. Bez golova otišlo se na odmor.

Veliku šansu u 51. minuti propustio je Mohamed Salah, a onda je Philu Fodenuj poništen gol u 53. minuti za vodstvo Cityja. Razlog je VAR intervencija zbog faula.

Ključni trenutak vidjeli smo u 76. minuti. Alisson je ispucao loptu sa svog gola, Joao Cancelo je promašio loptu prilikom intervencije i dozvolio da Salah istrči sam pred Edersona. Ovoga puta Egipćanin nije promašio.

Do kraja utakmice mnogo tenzija. Zbog protesta direktno je isključen trener domaćih Jurgen Klopp, ali je Liverpool uspio zadržati prednost i upisati veliku pobjedu.

Upravo ovaj trijumf je i najvažnija pobjeda sezone za Redse. U trenucima kada ne igraju dobro i u velikoj su krizi, srušili su najbolju ekipu lige i tako najavili izlazak iz krize.

Rezultat i strijelac:

Liverpool - Manchester City 1:0 (Salah 76')

Tabela:

Standings provided by Sofascore