Pridružio se Zmaju
84

Golman Hrvatske napustio kamp Vatrenih na Euru, ostvario je transfer karijere

N. M.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Golman reprezentacije Hrvatske Nediljko Labrović napustio je sinoć kamp Vatrenih na Evropskom prvenstvu uz saglasnost selektora Zlatka Dalića, a razlog je njegov veliki transfer.

Naime, Labrović je ostvario transfer karijere, pošto ga je Rijeka prodala Augsburgu, pa je 24-godišnji čuvar mreže otišao na potpis ugovora s ovim bundesligašem.

U dogovoru s Dalićem je Labrović propustio trening u utorak navečer, a s Augsburgom je potpisao ugovor na pet godina i pridružio se našem Ermedinu Demirović u ovom klubu.

Prema nezvaničnim informacijama, Rijeci bi trebalo pripasti obeštećenje od 3 miliona eura, a Labrović bi se danas trebao vratiti u kamp Vatrenih.

Labrović je prije tri godine došao na Rujevicu iz Šibenika kao slobodan igrač. U međuvremenu je izrastao u prvog golmana, kapitena i standardnog hrvatskog reprezentativca. Za Rijeku je odigrao 109 utakmica, a na 40 utakmica sačuvao je mrežu netaknutom.

Naravno, u reprezentaciji je Labrović rezerva Dominiku Livakoviću, neprikosnovenoj jedinici Dalićevog tima koji će se na Euru takmičiti u grupi B sa Italijom, Španijom i Albanijom.