"Želim da dođe, ali..."
26

Golman Inter Miamija: Nismo spremni za Messijev dolazak, pa naš klub nema ni stadion

K. H.
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Golman MLS tima Inter Miami - Nick Marsman, kaže da ovaj klub nije spreman na dolazak Lionela Messija te je svjetskoj javnosti pokušao otvoriti oči u kakvom stanju se nalazi ovaj klub.

Kako kaže, ovaj tim nema svoj stadion, a ovaj na kojem igraju, nema ograde i navijači se lagano mogu ušetati na teren. Uz sve to, na stadion dolaze bez osiguranja, pa smatra da ovaj tim uopšte nije spreman da potpiše Messija.

"Lično mislim da klub nije spreman za Messijev dolazak. Imamo privremeni stadion, ljudi se mogu ušetati na teren i nema ograde. Na stadion dolazimo bez osiguranja, a iako se nadam da će Messi doći i postati dio našeg tima, iskreno mislim da nismo spremni za to", kaže Marsman za ESPN.

Iako je na stolu imao ponudu iz Saudijske Arabije tešku milijardu eura i nigdje ne bi mogao zaraditi toliko novca kao tamo, sportski prijedlog Saudijaca nije bio toliko zanimljiv Messiju.

Španski list Marca objavio je da će argentinski as imati platu blizu 100 miliona eura godišnje.

Ekonomski, ponuda je također konzistentna, a presudan je bio finansijski paket koji su sklopili Inter, Major League Soccer (MLS) liga i partneri poput Adidasa i Applea, koji će Messiju pored fiksne plate osigurati dodatne prihode.