Koštao ekipu
55

Golman Lazija u Istanbulu postigao jedan od najbizarnijih autogolova u historiji

N. K.
Strakosha podsjetio na Piplicu (Foto: Screenshot)
Strakosha podsjetio na Piplicu (Foto: Screenshot)
Nogometaši Galatasaraya pobijedili su u Istanbulu u prvom kolu Evropske lige favorizovanu ekipu Lazija rezultatom 1:0, a na prva tri boda u grupnoj fazi najviše mogu zahvaliti golmanu rimske ekipe Thomasu Strakoshi.

Naime, igrao se 67. minut utakmice kada je turska ekipa izvela još jedan u nizu bezopasnih napada ubacujući neuspješno loptu s desne strane.

Defanzivac Lazija je u pokušaju da ispuca loptu iz šesneasterca nespretno reagovao i ona je otišla visoko u zrak, da bi prilikom padanja krenula prema golu.

Strakosha je bio uvjeren da će lopta završiti iza prečke gola u gol-autu te je samo pokušao osigurati situaciju. Međutim, lopta ga je prevarila i od njegovu ruku se odbila ispod prečke te nakon toga završila u mreži.

Mnoge je ovaj gol podsjetio na čuveni autogol bivšeg reprezentativca Bosne i Hercegovine Tomislava Piplice, koji je prije gotovo 20 godina primio sličan pogodak braneći u Bundesligi za svoj Cottbus.

Inače, sinoćnja utakmica bila je ispod renomea ove dvije ekipe, pogotovo Lazija od kojeg se dosta više očekivalo. U drugom susretu grupe E Marseille i Lokomotiv iz Moskve su podijelili bodove.