Začarao svoju mrežu
91

Golman Željezničara briljira na posudbi, 559 minuta nije primio gol

N. M.
Ajdin Mulalić na treningu Željezničara (Foto: FK Željezničar)
Ajdin Mulalić na treningu Željezničara (Foto: FK Željezničar)
Slovenački golman porijeklom iz Bužima Ajdin Mulalić (29) briljira ovog proljeća u Prvoj ligi Slovenije, a u elitnom rangu tamošnjeg nogometa brani boje Rogaške.
Mulalić za Rogašku nastupa kao posuđeni golman Željezničara, odakle je stigao zimus jer je na Grbavici bio u sjeni mladog Vedada Muftića te je konstantno grijao klupu.

Sada Mulalić ponovo briljira u Sloveniji, gdje je od devet mečeva za Rogašku čak na njih šest uspio da sačuva svoju mrežu netaknutom i upiše, nogometnim žargonom rečeno, "clean-sheet".

Trenutno je Mulalić u fantastičnom nizu od 559 minuta bez primljenog gola.

"Sada već šest utakmica nisam primio gol. Osjećaj je fenomenalan. Napadači žive od toga da daju golove, a mi golmani od 'clean sheetova'. Jako sam sretan i napravio sam pravi potez što sam došao u Rogašku. Siguran sam da ćemo ispuniti klupski cilj", rekao je Mulalić poslije jučerašnje utakmice u izjavi koju su mu nakratko prekinuli saigrači.

@nkrogaska 𝗔𝗷𝗱𝗶𝗻 𝗠𝘂𝗹𝗮𝗹𝗶𝗰́ znova nepremagan!❌️⚽ #MaloMestoVelikoSrce🤍🖤#nkrogaška #PrvaLigaTelemach #nkrogaška #football #nzs #footballtiktok #winners ♬ original sound - NKrogaska⚽️

Otkad Mulalić stoji među stativama Rogaške, ova ekipa je upisala pet pobjeda, tri remija i samo jedan poraz, a tako je uspjela pobjeći iz opasne zone pa je sada osmoplasirana u konkurenciji deset timova.

Mulalić je primio sedam golova na pomenutih devet mečeva, a od toga čak četiri na utakmici protiv Celja (4:1).

Na posudbi će Mulalić u Rogaškoj ostati do kraja aktuelne sezone, a naljeto bi se trebao vratiti u Željezničar, pošto ga ugovor za Plave veže do ljeta 2025. godine.

Tabela Prve lige: