Izluđivao napadače
15

Golman Zvezde protiv Cityja postavio novi rekord Lige prvaka, odmah je dobio odgovarajući nadimak

E. B.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Manchester City je sinoć slavio u utakmici prvog kola grupne faze Lige prvaka rezultatom 3:1 protiv Crvene zvezde, a najzaslužniji za to da Beograđani izbjegli katastrofu je bio fantastični golman Omri Glazer.

Dvadesetsedmogodišnji Izraelac je briljirao i do ludila dovodio napadače Cityja, te je postavio novi rekord Lige prvaka kada je u pitanju broj odbrana na jednoj utakmici elitnog evropskog klupskog takmičenja.

Glazer je prije dva mjeseca prešao u Zvezdu za 1,2 miliona eura iz Hapoel Beer-Sheve, a u svojoj osmoj utakmici za beogradsku ekipu je protiv aktuelnog prvaka Evrope imao čudesnih 13 odbrana.

"Djelovao je Omri Glazer kao hobotnica na Etihadu i uspeo da uđe u anale najvećeg klupskog takmičenja na svijetu sa čak 13 odbrana, što je rekord Lige prvaka", objavila je Crvena zvezda.

On je za jednu odbranu srušio dosadašnji rekord, koji je od 2019. držao golman Galatasaraya Fernando Muslera u porazu rezultatom 1:0 od Real Madrida.

Ono što je posebno impresivno je da je Glazer od 13 odbrana čak 10 upisao nakon šuteva iz kaznenog prostora. Nažalost po njega, Glazer je savršen dojam pokvario u 60. minuti kada je bio direktan krivac za primljeni pogodak kojim je Haaland preokrenuo rezultat na 2:1.

Odbrane izraelskog čuvara mreže možete vidjeti u priloženom videu.