Nakon pobjede
52

Golmana Zvezde Milana Borjana savladale emocije: Ponosan sam što sam Kanađanin

D. P.
Borjan na 25 utakmica nije primio gol u dresu Kanade (Foto: Screenshot)
Borjan na 25 utakmica nije primio gol u dresu Kanade (Foto: Screenshot)
Golman Crvene zvezde i reprezentacije Kanade Milan Borjan imao je emotivan nastup u medijima nakon pobjede u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv El Salvadora.

Borjan, koji godinama brani za reprezentaciju Kanade, imao je sinoć razloga za zadovoljstvo zbog pobjede protiv El Salvadora rezultatom 3:0. Tako je došao do 25. utakmice bez primljenog gola u reprezentativnoj karijeri.

Poslije meča Borjan je izjavom oduševio navijače Kanade i to je učinio na prilično emotivan način.

"Ponosan sam na svoje saigrače, jer nije lako igrati mečeve svaka tri dana. Ovdje smo svi kao braća i ovo je naša druga kuća. Igrali smo u Hamiltonu, gdje sam i odrastao. Moja porodica i dalje tu živi i ponosan sam što dolazim iz ovog grada. Ponosan sam što sam Kanađanin. Sada sam malo emotivan, ali moramo ovako nastaviti. Ovo je nova Kanada", rekao je Borjan, kojeg su savladale emocije.

Iskusni Borjan rođen je prije 34 godine u Kninu, a posjeduje državljanstva Srbije i Kanade.

Tokom karijere branio je na više kontinenata. Nastupao je u Argentini za Quilmes i mladi tim Boca Juniorsa, kanadski Mount Hamilton, Sivasspor u Turskoj, bugarski Ludogorets i brojne druge prije nego što je 2017. godine stigao u Crvenu zvezdu.