Neočekivana odluka
0

Granit Xhaka nije želio šutirati penal protiv Srbije, to se ispostavilo velikom greškom

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometna reprezentacija Švicarske sinoć je u Leskovcu poražena od Srbije u utakmici 3. kola Lige nacija, a Orlovi su odnijeli pobjedu rezultatom 2:0.
Mogao je ishod meča da bude drugačiji da su Švicarci dvadeset minuta prije kraja iskoristili jedanaesterac koji je dosudio Simone Sozza, ali tada je došlo do prave zbrke u timu koji vodi selektor Murat Yakin.

Naime, Granit Xhaka je odbio da šutira penal i kao kapiten odlučio da loptu preda napadaču Breelu Embolu, čiji šut s bijele tačke zaustavlja golman Predrag Rajković.

Situaciju je poslije utakmice objasnio selektor Švicarske Yakin, koji je potvrdio da je Xhaka odlučio da ne šutira penal i da loptu preda Embolu, koji je to tražio.

"Embolo je dobar momak, trudi se, žrtvuje se za tim u svakom trenutku., ali tražio je da ispadne heroj. Preuzeo je odgovornost i ne možete da budete ljuti na njega", objasnio je Yakin.

Inače, Srbija je slavila autogolom Nica Elvedija i pogotkom Aleksandra Mitrovića i stigla do velika tri boda te je sada treća na tabeli grupe 4 Lige A.