Ne praštaju mu
29

Grealish zbog "grijeha" starog 10 godina imao paklen doček u Americi, nemilosrdno su ga izviždali

N. M.
Manchester City je u noći sa utorka na srijedu igrao prijateljski meč protiv Celtica u sklopu predsezonske američke turneje, a škotski tim je Građane savladao sa 4:3.

Utakmica je odigrana u Sjevernoj Karolini, na stadionu Kenan Memorial, a tamo je paklen doček imao Jack Grealish.

Navijači Celtica su Grealishu zviždali na apsolutno svaki kontakt s loptom, zbog čega su svi bili začuđeni, ali britanski mediji ubrzo su objasnili tu situaciju.

Naime, navijači Celtica, zbog uske povezanosti ovog škotskog kluba s Keltima i Irskom, zviždali su Grealishu zbog njegove odluke iz 2014. godine da se odrekne dresa Republike Irske.

Igrao je Grealish za mlađe selekcije ove reprezentacije, a potom je odlučio prihvatiti poziv Engleske i braniti boje Gordog Albiona, čiji je dio i danas.

Naravno, Celtic su 1887. godine osnovali Irci, tačnije Brat Walfrid. Klub je osnovan sa svrhom ublažavanja siromaštva irsko-škotskog stanovništva u Glasgowu, tačnije u gradskom području East End.

Grealish nije jedini igrač koji je napravio promjenu odlučivši dres Irske zamijeniti onim Engleske, pošto je isto učinio njegov saigrač iz Engleske Declan Rice.

Inače, sinoć je Celtic slavio 4:3 golovima Kuhna (2x), Furuhashija i Palme, dok su za Građane pogađali Bobb, Perrone i Haaland.