Godinu i po je neaktivan
53

Greenwood dobio novu šansu nakon pritvora i optužnice, igrat će špansku La Ligu

D. P.
Greenwood će biti godinu dana na posudbi (Foto: Getafe Twitter)
Greenwood će biti godinu dana na posudbi (Foto: Getafe Twitter)
Svojevremeno najveći talent Manchester Uniteda i jedan od najvećih u engleskom nogometu Mason Greenwood (21) konačno je pronašao novi klub i igrat će za španskog prvoligaša Getafe.

Greenwood, koji se na terene vraća nakon više od godinu i po dana pauze i neaktivnosti, oslobođen je svih optužbi za seksualni napad i pokušaj silovanja za što ga je optužila njegova tadašnja djevojka, a sadašnja supruga.

U januaru prošle godine podignuta je optužnica i tada je prestao biti igrač Manchester Uniteda. Kako je igrač kluba još uvijek zbog višegodišnjeg ugovora, u Unitedu nisu znali šta da rade s nekada svojim najperspektivnijim igračem, nakon što je oslobođen svih optužbi.

Klub je, prema navodima engleskih medija, želio ukazati novu šansu krilnom napadaču, ali je zbog bijesa dijela navijača i protesta ženske selekcije kluba s Old Trafforda ozvaničeno da on više neće igrati za United.

Ipak, mladi nogometaš je dobio novu šansu. Pri posljednjim minutama prijelaznog roka prešao je u španski Getafe i tu dobio šansu da se vrati u formu. Stigao je na posudbu iz Uniteda.

Manchester United će plaćati najveći dio njegove plate tokom jednogodišnje posudbe. Brojni klubovi bili su zainteresovani za njegovo dovođenje iz svih krajeva svijeta, a posljednjih dana najviše su se spominjali Lazio, Bešiktaš i čak Crvena zvezda. Ipak, interes beogradskog kluba nikada nije potvrđen u relevantnijim medijima.