Dostupne svima
45

Griezmann je zaradio milione, a igra u kopačkama od 65 eura iz obične prodavnice

D. P.
Griezmann u derbiju predstavio nove kopačke (Foto: EPA-EFE)
Griezmann u derbiju predstavio nove kopačke (Foto: EPA-EFE)
Francuska nogometna legenda i proslavljeni nogometaš Atletico Madrida Antoine Griezmann privukao je pažnju zbog kopački koje nosi.

Nogometaši zarađuju ogroman novac od dobavljača i proizvođača sportske opreme u kojima nastupaju, a za Griezmanna to trenutno nije slučaj. Francuz je imao ugovor s Pumom, čiji je ambasador bio, ali je on istekao.

Griezmann nije potpisao niti jedan ugovor nakon ljeta i raskida saradnje s Pumom, već se okrenuo potpuno neočekivanoj opciji u modernom nogometu. Naime, Francuz trenutno nastupa u kopačkama koje koštaju 65 eura i prodaju se u najobičnijim trgovačkim lancima.

Njegove kopačke iz Decathlona privukle su dosta pažnje u nogometnoj javnosti jer ih je nosio za vikend u derbiju Madrida protiv Reala.

To nisu jedine važne vijesti iz Griezmannove današnjice, pošto je ranije tokom sedmice objavio kraj reprezentativne karijere. Prvak svijeta s Francuskom za reprezentaciju je odigrao 137 utakmica i postigao 44 gola.

Nakon što se vratio u Atletico Madrid 2021. godine, njegova plata iznosi 240.000 eura sedmično, odnosno 12,5 miliona eura po sezoni. U karijeri je zaradio nevjerovatnih 210 miliona eura.