Ostaje li u Cityju?
6

Guardiola još nije odlučio o svojoj sudbini, Englezi najavljuju potez koji niko nije očekivao

D. P.
Guardiola još uvijek "vaga" (Foto: EPA-EFE)
Guardiola još uvijek "vaga" (Foto: EPA-EFE)
Na današnjoj konferenciji za medije španski stručnjak Pep Guardiola govorio je o svojoj budućnosti i sve češćim špekulacijama da napušta Manchester City tokom ljeta.

Guardiola nakon osam godina ostaje bez ugovora u Manchester Cityju jer mu aktuelni ističe tokom narednog ljeta, a još uvijek nema signala o mogućem produžetku saradnje. Mnoge su opcije, engleski mediji najavljuju i odlazak, a danas su ga na konferenciji za medije konkretno pitali o njegovim planovima.

Španski stručnjak ipak još uvijek nije donio konačnu odluku.

"Još uvijek nisam donio odluku o svojoj budućnosti. Kada odlučim, informisat ću klub i medije. Zato još uvijek nema vijesti i zato nemam ništa dodati na to. U fokusu mi je naredna utakmica", rekao je Guardiola u najavi utakmice protiv Wolverhamptona koja je zakazana za ponedjeljak.

Međutim, najugledniji engleski list Athletic prenio je senzacionalnu vijest o potezu kojeg niko nije očekivao. Guardiolu od početka karijere prati glas da ide samo za novcem i slavom, te da nikada ne bi preuzeo klub koji je u problemima, kao ni u nižoj ligi.

Kako prenosi Athletic, Guardiola će sasvim sigurno ostati u Manchester Cityju ukoliko klub bude kažnjen i eventualno izbačen iz lige jer se trenutno nalazi na sudu zbog 115 tački optužnice.

Za kraj, podsjetit ćemo za šta je tačno Manchester City optužen:

=54 tačke za nedavanje tačnih informacija

=14 tačaka za nedavanje tačnih podataka za plaćanje igrača i menadžera

=7 tačaka za kršenje pravila o profitu i održivosti Premier lige

=5 tačaka za nepoštivanje propisa UEFA-e uključujući finansijski fair-play (FFP)

=35 tačaka za nesaradnju s istragama Premier lige od 2018. godine pa nadalje