Čekamo spektakl
34

Guardiola uoči duela sezone pričao o Đokoviću, Nadalu i Federeru i uporedio ih s Liverpoolom

D. P.
Guardiola je najavio najvažniju utakmicu (Foto: EPA-EFE)
Guardiola je najavio najvažniju utakmicu (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola najavio je derbi sezone, duel protiv drugoplasiranog Liverpoola koji je na rasporedu u nedjelju u 32. kolu Premier lige.

Liverpool se nevjerovatnim rezultatskim nizom u 2022. godini vratio u borbu za titulu i razlika je svedena na samo jedno kolo, jedan bod u korist Manchester Cityja.

Stoga, derbi u nedjelju na Etihadu bit će utakmica sezone, meč kojeg s nestrpljenjem čekaju navijači širom svijeta smatrajući i da se sastaju dvije ponajbolje ekipe u Evropi trenutno.

Pep Guardiola nije imao uobičajenu konferenciju za medije. Naprotiv, govorio je o rivalstvima i naveo ono Cityja i Liverpoola najvećim u karijeri.

"Pet godina traje naše rivalstvo. Pogledajte Nadala, Đokovića i Federera i njihovo rivalstvo koje traje 20 godina. Zadržati uspjehe u nogometu teže je od ostalih sportova. Kada budem igrao golf na kraju karijere sjećat ću se da je najveće rivalstvo bilo s Liverpoolom", rekao je Guardiola.

Španski stručnjak je objasnio zbog čega smatra Liverpool najvećim rivalima.

"Kada dostignete 100 poena, 98 poena, potrebno vam je da vas neko gura i bude vam blizu. Gurali su nas da budemo bolji i najvažniji je kontinuitet. Zbog toga su Federer, Nadal i Đoković toliko dugo na vrhu. Kontinuitet i mi imamo godinama", rekao je Pep.

Španac je zaključio konferenciju za medije riječima da prvak neće biti odlučen nakon ovog kola, šta god da se desi.