Duel u 18 sati
94

"Gulimanija" trese BiH: Kladionice vjeruju da će zvijezda Sarajeva dati gol za Gruziju protiv Albanije

E. B.
Giorgi Guliashvili (Foto: T. S./Klix.ba)
Giorgi Guliashvili (Foto: T. S./Klix.ba)
Napadač Fudbalskog kluba Sarajevo Giorgi Guliashvili je, bez ikakve sumnje, najveća zvijezda iz našeg prvenstva koja učestvuje u oktobarskom ciklusu Lige nacija, a kladionice ga smatraju favoritom za postizanje pogotka večeras u dresu reprezentacije Gruzije.

Gruzija će danas u 18 sati u Tbilisiju dočekati Albaniju u četvrtom kolu Lige nacija. Radi s o duelu grupe B4 koji bi Gruzijce mogao jednom nogom gurnuti u Ligu A.

Gruzijci su na prvom mjestu sa 6 bodova, koliko ima i Češka koja će igrati protiv Ukrajine, a pobjeda bi selekciji Willyja Sagnola mnogo značila za plasman u elitnu diviziju Lige nacija.

Kladionice u BiH, ali i u svijetu, vjeruju da bi jedan od strijelaca za Gruziju mogao biti Giorgi Guliashvili, 23-godišnja zvijezda Fudbalskog kluba Sarajevo.

Guliashvili je u osam utakmica u prvenstvu BiH ove sezone postigao isti broj pogodaka i, bez ikakve sumnje, je Gruzijac koji je u najboljoj formi na svijetu u ovom trenutku, te je na svim kladionicama među tri favorita za postizanje gola protiv Albanije večeras.

Prva zvijezda Gruzije Kvicha Kvartskhelia je u posljednjih mjesec dana postigao samo dva gola u šest nastupa, a njegov standardni partner u napadu reprezentacije Georges Mikautadze je u ovoj sezoni postigao samo jedan gol, te bi upravo Guliashvili mogao zaigrati večeras umjesto njega u startnoj postavi i na taj način debitovati za seniorsku selekciju.

Većinom se u svjetskim i bh. kladionicama koeficijent na pogodak Guliashvilija protiv Albanije kreće u rasponu od 2,65 do 3,20 što ga svrstava većinom na treće mjesto po vjerovatnosti postizanja pogotka od svih gruzijaca, a jedna od bh. kladionica je odlučila na njega staviti koeficijent 2,40 što je manje i od Kvaratskhelije (2,50) i Mikautadzea (3,50).

Vidjet ćemo da li će zvijezdu Sarajeva selektor Sagnol nagraditi debitantskim nastupom, a na popularnom Guliju je da to njegovo povjerenje i opravda.