Shvatio je to lično
0

Haaland je ljut na Cucurellu zbog pjesme, Španac otkrio pozadinu spornih stihova

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Marc Cucurella jedan je od nogometaša koji su obilježili ljetos održano Evropsko prvenstvo, a mnogi su ga zapamtili po njegovoj pjesmi koju je zapjevao na proslavi titule.
Sa Španijom se Cucurella popeo na krov Evrope, a na slavlju je zapjevao sada već kultne stihove.

"Cu-cu Cucurella (Cu-cu, Cucurella), on jede paelju (Se come una paella) Cu-Cu Cucurella (Cu-cu, Cucurella), on je pijan od Estrelle (Se bebe una Estrella), Halland je preplašen (Haaland tiembla) jer dolazi Cucurella", otpjevao je lijevi bek Španije dok je jedva izgovarao riječi jer je bio pijan.

Sada je Cucurella progovorio o historiji ove pjesme, a dotakao se i spominjanja Haalanda u njoj, što je mnogima zasmetalo.

"Napravili su tu pjesmu prije mnogo godina na TikToku, stvorila su se velika očekivanja jer se pojavila u mnogim videima i zamolili su me da je otpjevam. Na kraju nisam imao drugu opciju, morao sam to učiniti i bio sam sretan jer je to imalo veliki utjecaj. Pjesma je to koju će svi zapamtiti, baš kao i druge koje ostaju i teleportiraju vas u neke trenutke kada ih slušate. Euro 2024 će se pamtiti po njoj i vrlo sam sretan zbog toga", rekao je Cucurella za Mundo Deportivo.

U Engleskoj se u javnosti mnogo prašine podiglo zbog pominjanja Haalanda, koji u pjesmi "drhti od straha" jer dolazi Cucurella.

"Da, o tome se puno pričalo i u Engleskoj i to su stvari koje se događaju. Mislim da ako neko pjeva pjesmu sa tvojim imenom, to je zato što si vrhunski igrač ili svjetska zvijezda. Ne bi koristio ime igrača koji nije poznat. Svi su sretni jer je zabio protiv nas u prvom kolu Premiershipa, a ja sam i dalje jednako sretan zbog pobjede na Euru. Ponovno bih to učinio, to su stvari koje se dogode i tu ostanu", pojasnio je lijevi bek Chelseaja.

Haaland je na toj utakmici Chelseaja i Cityja gol postigao upravo preko Cucurelle, kojeg je dominantno fizički nadvladao u duelu i pogodio, a Španac otkriva da je Norvežanin sve shvatio lično.

"U Engleskoj su to malo izvukli iz konteksta i mislim da ni on to nije znao. Pročitao je što su rekli i shvatio to pomalo lično. Danas ljudi stvari shvaćaju vrlo lično", zaključio je Cucurella.