Ubojita lijeva noga
136

Haalandova magija oduševila nogometni svijet, ni sam nije mogao vjerovati šta je pogodio

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Norveški napadač Erling Haaland još jednom je pokazao zbog čega je trenutno jedan od najtraženijih igrača na svijetu, a nakon što se oporavio od povrede na treningu Borussije Dortmund je opet pokazao djelić magije i tri lopte koje su bile jedna na drugoj poslao je tačno u metu koju je gađao.

Haaland nije bio s reprezentacijom Norveške na posljednjem okupljanju zbog povrede, no čini se da su ti problemi trenutno iza njega i da je potpuno spreman zaigrati za svoj tim i nastaviti s postizanjem pogodaka.

Na posljednjem treningu Haaland je stavio tri lopte, jednu na drugu, a onda je svaku od njih poslao tačnu u metu koju je gađao. Meta je bila postavljena u sami ugao gola, nogometnim žargonom rečeno "u rašljama".

Ipak, to nije napravilo problem za Haalanda koji je u tri uzastopna udarca pogađao i na kraju razbio metu, a na kraju ni sam nije mogao vjerovati šta je uradio i njegova gestikulacija možda i najbolje govori koliko se iznenadio s onim što je uspio pogoditi.

U ovoj sezoni Haaland je odigrao ukupno osam mečeva za Borussiju Dortmund u svim takmičenjima, a postigao je 11 pogodaka i pri tome upisao četiri asistencije.