Početne postave
34

Hadžibegić napravio dvije promjene u sastavu Zmajeva, Džeko predvodi napad

N. K.
Faruk Hadžibegić i Mehmed Janjoš (Foto: NS BiH)
Faruk Hadžibegić i Mehmed Janjoš (Foto: NS BiH)
Selektor Faruk Hadžibegić napravio je dvije promjene u početnom sastavu za večerašnju utakmicu protiv Luksemburga u odnosu na meč koji su Zmajevi igrali prije tri dana u Portugalu.
Naime, iz prvih jedanaest ispali su roviti Anel Ahmedhodžić i Amir Hadžiahmetović, a večeras će od prve minute zaigrati Benjamin Tahirović i Kenan Kodro.

BiH će duel na stadionu Bilinom polju igrati u sastavu: Ibrahim Šehić, Sead Kolašinac, Siniša Saničanin, Adrian Leon Barišić, Amar Dedić, Benjamin Tahirović, Gojko Cimirot, Miralem Pjanić, Miroslav Stevanović, Kenan Kodro i Edin Džeko.

Na klupi su ostali: Nikola Vasilj, Kenan Pirić, Hrvoje Miličević, Jusuf Gazibegović, Anel Ahmedhodžić, Sanjin Prcić, Amir Hadžiahmetović, Dal Varešanović, Luka Menalo, Smail Prevljak, Nemanja Bilbija i Said Hamulić.

Selektor Luksemburga Luc Holtz se odlučio za sastav: Moris, Olesen, Chanot, Mahmutović, Jans, Martins, Barreiro, Bohnert, Sinani, Curci i Borges Sanches.

Podsjetimo, utakmica između Bosne i Hercegovine i Luksemburga igra se večeras na stadionu Bilino polje u Zenici u okviru četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naredne godine.

Susret koji je od velike važnosti za naš tim počinje u 20:45 sati, a vrijedi istaći da će Zmajevi imati veliku podršku navijača.