Veliki derbi
6

Hajduk slavio na Maksimiru: Gojakova glupost skupo koštala Dinamo

E. B.
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Nogometaši Hajduka savladali su Dinamo u Zagrebu rezultatom 3:2 nakon što su dva puta gubili na susretu na Maksimiru.
Veliki hrvatski derbi odigran je pred samo 5.970 gledatelja od kojih je bilo 300 gostujućih navijača, a Dinamo je nakon nekoliko propuštenih prilika poveo u 13. minuti.

Defanzivac gostiju Josip Juranović je pogriješio i poklonio loptu Luki Ivanušecu koji je izašao sam na Josipa Posaveca i pogodio za 1:0.

Hajduk je mogao stići do izjednačenja već u 22. minuti no Mijo Caktaš je promašio čitav gol iz penala nakon što je lopta pogodila Arijana Ademija u ruku.

No, promašeni penal nije obeshrabrio goste koji su stigli do izjednačenja u 31. minuti eurogolom tinejdžera Marija Čuića koji je na taj način postigao prvi gol u karijeri.

U posljednjim sekundama prvog poluvremena Amer Gojak je napravio veliku glupost. U 45. minuti je dobio prvi, a u 45+5. minuti drugi žuti karton i ostavio je saigrače na cjedilu.

I sa igračem manje Dinamo je uspio ponovo povesti u 61. minuti kada je Petar Stojanović ubacio sa desne strane, a Mislav Oršić je iz peterca rutinski pospremio loptu u mrežu za 2:1.

Čuić je postao junak Hajduka u 81. minuti. Nakon ubačaja s desne strane Caktaš je glavom spustio loptu u peterac, a mladi Čuić je zabio za 2:2.

Taj pogodak je šokirao domaću ekipu koja je samo pet minuta kasnije ponovo primila pogodak. Nesretni Kevin Theophile-Catherine je postigao autogol za konačnih 3:2 i pobjedu Hajduka na Maksimiru.