Dobio je otkaz
19

Hajduk tri dana pred derbi s Dinamom smijenio sportskog direktora

N. M.
Nikola Kalinić (Foto: HNK Hajduk)
Nikola Kalinić (Foto: HNK Hajduk)
Nogometni klub Hajduk objavio je večeras da Nikola Kalinić više nije sportski direktor kluba te pojasnio razloge takve odluke.

Splitski Bijeli odlučili su raskinuti ugovor s Kalinićem, proslavljenim hrvatskim napadačem koji je pomenutu funkciju obnašao od maja ove godine, kada je naslijedio Mindaugasa Nikoličiusa.

"S Nikolom smo se razišli nakon završetka prijelaznog roka imajući u vidu ono što je najbolje rješenje za klub u ovom trenutku. Zahvaljujem mu što je prihvatio ovu ulogu u teškom trenutku te jako poštujem njegovu emociju koju iskazuje prema Hajduku. Odluku smo saopćili treneru Gennaru Gattusu, kojem je kao i svima u klubu u sljedećih nekoliko dana glavni cilj maksimalno se fokusirati na predstojeći derbi, kako bi ekipa imala što kvalitetniju fizičku i mentalnu pripremu", rekao je o smjeni Kalinića predsjednik HNK Hajduk Ivan Bilić.

"Budući da se radi o izuzetno važnoj poziciji, tokom sljedeće sedmice predstavit ćemo novog sportskog direktora i sportsku strategiju kluba za koju smatramo kako je dugoročno jedina ispravna za Hajduk", dodao je Bilić.

Interesantno je da je Kalinić dobio otkaz samo tri dana pred veliki derbi Hajduka s Dinamom, koji se igra na Maksimiru.

Kalinić je proslavljeni napadač koji je tokom karijere igrao za engleski Blackburn, italijanske Fiorentinu, Milan, Romu i Veronu, te španski Atletico Madrid.

Ponikao je u Hajduku i tamo završio svoju karijeru, a ostaje da vidimo gdje će imati naredni angažman.

Hajduk nakon pet kola nove sezone HNL-a ima 11 osvojenih bodova i zauzima treće mjesto na tabeli šamopionata Hrvatske.