Bh. veznjak
21

Hajradinović potpisao za Kasimpasu, Osijeku pripalo oko 4 miliona eura

Klix.ba
Haris Hajradinović (Foto: NK Osijek)
Haris Hajradinović (Foto: NK Osijek)
Nekadašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Haris Hajradinović na proljeće neće nositi dres Nogometnog kluba Osijek.

Naime, jedan od najstandardnijih Osijekovih igrača i drugi klupski strijelac ove sezone odlučio je promijeniti sredinu i karijeru nastavlja u turskom prvoligašu Kasimpasi, koji trenutno zauzima četvrto mjesto u tamošnjem prvenstvu.

Hajradinović je s Osijekom imao ugovor do ljeta naredne godine, a klub je uvažio njegovu želju da ove zime ode u Tursku.

Povod odlasku je isključivo finansijske prirode budući da će u Kasimpasi imati višestruko unosniji ugovor.

"Kako se kaže, dobio sam ponudu koju je jako teško odbiti, a zahvalan sam Osijeku što je pozitivno odgovorio Turcima i pustio me u ovom prijelaznom roku. Uvjeti koji su mi ponuđeni u novom klubu za mene su fantastični, a vjerujem da su i Osječani na kraju zadovoljni mojim transferom", rekao je bh. ofanzivni veznjak za klupsku stranicu.

Osijeku će pripasti odšteta uslijed sporazumnog raskida saradnje, a prema napisima turskih medija, Kasimpasa je navodno s ponudom vrijednom oko četiri miliona eura zadovoljila zahtjeve hrvatskog kluba.