Izgubio kontrolu
37

Haos u londonskom derbiju: Kudus tukao sve pred sobom pa "jedva" dobio crveni karton

D. P.
Žrtve Kudusovog ponašanja (Foto: Screenshot)
Žrtve Kudusovog ponašanja (Foto: Screenshot)
Nogometaši Tottenhama savladali su West Ham rezultatom 4:1 u današnjem manjem londonskom derbiju, ali u okršaju koji uvijek donese tenzije i žestoku borbu. Tako je bilo i danas.

Tottenham je nakon laganog preokreta slavio protiv West Hama te se tako vratio na pobjedničke staze. No, u fokusu na kraju utakmice bio je nogometaš koji je doveo West Ham u vodstvo, napadač Muhammed Kudus.

Igrač iz Gane je pogodio za vodstvo West Hama, ali je njegov tim u nastavku primio četiri gola. Vidno nervozan zbog rezultata, Kudus je pred sam kraj utakmice potpuno izgubio živce.

Kudus je tokom jednog na prvu bezazlenog duela potpuno izgubio kontrolu pa je otvorenim dlanom u lice udario Mickyja van de Vena. Nakon sukoba s njim, udario je Richarlisona u gužvi nenamjerno, a onda je u lice namjerno udario i Papea Sarra.

Sarr je ostao na nogama, dok su Richarlison i Van de Ven ležali na travnjaku. Ono što je zanimljivo, pored tri udarca Kudus nije dobio direktan crveni karton već je sudija Andy Madley morao pogledati nekoliko VAR snimaka i vidjeti šta je zapravo igrač iz Gane uradio.

Situaciju pogledajte ovdje.

Tako će Kudus dobiti tri utakmice suspenzije, čime se nastavljaju muke West Hama koji bilježi veoma loš start sezone i ima četiri poraza u osam utakmica.