Omraženi rivali
1

Hazard izviždan na humanitarnoj utakmici na stadionu na koji se vratio poslije 12 godina

H. H.
Hazard je postigao gol i asistirao (Foto: Twitter / montaža)
Hazard je postigao gol i asistirao (Foto: Twitter / montaža)
Nakon što se oprostio od nogometa 2023. godine, Eden Hazard je u srijedu ponovo obukao kopačke za humanitarni meč u Lensu, ali pri svakom njegovom dodiru s loptom, publika ga je izviždala.

Hazard se u srijedu vratio nakon više od 12 godina na travnjak stadiona Bollaert-Delelis igrajući u humanitarnoj utakmici između selekcije Lensa i Tima Legendi, ali rivalstvo je u ovom slučaju nadmašilo plemeniti cilj zbog kojeg se susret organizovao.

Naime, Lens i Lille su omraženi i ljuti rivali, a s obzirom da je Hazard nosio dres Lillea između 2007. i 2012. godine, domaća publika izviždala je svaki dodir s loptom koji je imao nekadašnji belgijski as.

Hazard je legenda Lillea kojem je pomogao da u osvajanju titule prvaka Francuske i Francuskog kupa 2011. godine, nakon čega je prešao u Cheslea u kojem se zadržao sedam godina.

Iz redova Plavaca je 2019. godine prešao u Real gdje se njegova avantura pretvorila u fijasko s obnovljenim povredama, da bi konačno okončao karijeru u oktobru 2023. godine.

Zvižduci s tribina navijača Lensa nisu previše destabilizirali Hazarda, koji je golom i asistencijom pokazao da još uvijek nije zaboravio igrati nogomet, a njegova ekipa je slavila 6:5.