Objavljena na Instagramu
11

Henry komentarisao Neymarovu fotografiju: S takvim prijateljima, neprijatelji mu ne trebaju

D. B.
Nekadašnji francuski nogometaš Thierry Henry kritikovao je prijatelje brazilske zvijezde Neymara.

Brazilski nogometaš Neymar bio je u centru pažnje prošle sedmice ponovo iz pogrešnih razloga. Nakon što je PSG izgubio od Bayerna u osmini finala Lige prvaka, Brazilac je bio u restoranu brze hrane McDonald's sa svojim prijateljima, a također je učestvovao na turniru u pokeru. Zbog toga se našao na meti kritika navijača pariskog kluba.

Trener PSG-a Cristophe Galtier je priznao da je obavio razgovor s Neymarom.

"Rekao sam mu šta mislim, Ney ima pravo na slobodan dan, na oporavak i igranje pokera, strastven je. Rekao sam mu šta sam pomislio kada se fotografija pojavila u javnosti, a to ostaje između mene i njega", kazao je trener.

Napadač Kylian Mbappe je također "objasnio" svoje komentare nakon utakmice s njemačkim timom u kojima je savjetovao saigrače da "dobro spavaju i jedu" prije uzvratne utakmice, a kazao je da nije mislio a Neymara.

"Čuo sam šta ljudi pričaju o Neymaru, o onome što se dogodilo. Ja ga nisam kritikovao", rekao je Mbappe na Prime Video Sport France.

Međutim, spornu fotografiju iz McDonald'sa je komentarisao i nekadašnji francuski nogometaš Thierry Henry, koji je kritikovao Neymarove prijatelje.

"Da li su tvoji prijatelji objavili fotografiju? S takvim prijateljima, neprijatelji ti ne trebaju", kazao je Henry za pomenuti servis.

Još gora stvar se dogodila Neymaru u nedjelju jer se povrijedio na utakmici protiv Lillea. Dobro je igrao, postigao je i gol, a onda je zbog povrede iznesen s terena u drugom poluvremenu.

Zbog starta Benjamina Andrea je Brazilac zadobio povredu desnog skočnog zgloba i trebat će mu 20 dana da se oporavi.