Magija još uvijek traje
0

Henry na treningu zabio golčinu iz slobodnjaka i izazvao delirijum kod Lukakua i De Bruynea

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Legendarni nogometaš Thierry Henry, a danas član stručnog štaba reprezentacije Belgije, postigao je sjajan gol na treningu iz slobodnog udarca i taj videosnimak ubrzo je postao popularan na društvenim mrežama.

Pomenuti videosnimak je danas objavio Nogometni savez Belgije na službenoj Twitter stranici, a na njemu se može vidjeti kako Henry pogađa zahtjevan slobodan udarac i to lijevom nogom u same rašlje gola.

Nakon što je postigao gol, Henry je izazvao burnu reakciju Romelua Lukakua i Kevina De Bruynea, dva vjerovatno i najbolja igrača Belgije u ovom trenutku, koji su ostali u nevjerici nakon što im je ovaj sada već bivši nogometaš pokazao da još uvijek u svojim nogama ima djelić magije kojom se proslavio u svijetu nogometa.

Henry je bio član stručnog štaba nogometne reprezentacije Belgije od 2016. do 2018. godine, a nakon što je u međuvremenu radio kao glavni trener Monaca i Montreala, odlučio se vratiti u stručni štab Belgije i pomoći im tokom Evropskog prvenstva.

Belgija je u prva dva kola upisala isto toliko pobjeda protiv Rusije i Danske, a u posljednjem kolu igrat će protiv Finske.