Ogromne kontroverze
1

Himna Lige prvaka prvi put promijenjena od 1991. godine, navijači su ogorčeni

N. K.
Nova promjena u Ligi prvaka (Foto: UEFA)
Nova promjena u Ligi prvaka (Foto: UEFA)
Liga prvaka je ove sezone doživjela revolucionarnu promjenu budući da zaista postaje liga nakon 33 godine igranja grupnih faza, ali sinoć je otkriveno da to nije jedina promjena koju je doživjelo najatraktivnije klupsko nogometno takmičenje.
Naime, na prvim utakmicama posljednjeg pretkola Lige prvaka se na stadionima Young Boysa, Malmöa, Midtjyllanda i privremenom kijevskog Dinama, moglo čuti da se najpoznatija nogometna himna promijenila.

Iako promjene nisu velike u odnosnu na verziju iz 1991. godine kada je promovisana, izazvale su ogromne kontroverze.

Nepromijenjeni su ostali stihovi himne, pjevani na engleskom, francuskom i njemačkom, inače službenim jezicima UEFA-e, ali su zato promijenjeni akordi i legendarna melodija.

Ona je ubrzana u odnosu na originalnu, a dodati su joj i efekti pa su nogometni fanovi ogorčeni novom verzijom obožavane himne.

Na društvenim mrežama vlada ogorčenje i gotovo niko nema lijepe riječi za promijenjenu himnu Lige prvaka smatrajući da je nova loša i da je stara bila bolja.

Postoje manji broj komentara koji smatra da je nova himna odlična te da je staru trebalo modernizovati, dok ima i onih koji ne čuju razliku.