Veznjak Plavih
7

Hiroš žali što Željo nije dao "još koji gol" u prvom dijelu: Ovo nije bio dogovor u svlačionici

N. M.
Foto: V. D./Klix.ba
Foto: V. D./Klix.ba
Nogometaši Sarajeva i Željezničara remizirali su sinoć u 153. sarajevskom derbiju koji je odigran na stadionu Koševo, a rezultat je bio 1:1.
Bila je to utakmica sa dva potpuno različita poluvremena. U prvom je dosta bolju igru prikazao sastav s Grbavice i vodio 1:0, dok je drugo proteklo u uraganskim napadima Bordo tima.

Poslije utakmice je svoj komentar dao sjajni vezista Želje Amer Hiroš, koji je maestralno asistirao Aleksandru Boljeviću za vodeći gol Plavih na Koševu.

"Možemo žaliti što u prvom poluvremenu nismo dali još koji gol. U prvih 45 minuta smo bili jedina ekipa koja može ugroziti gol. Imali smo 2-3 zicera, a u drugom poluvremenu smo se nesvjesno povukli", rekao je Hiroš za zvaničnu stranicu FK Željezničar.

Potvrdio je da povlačenje u drugom dijelu nije bio plan iz svlačionice.

"To nije bio dogovor u svlačionici, upali smo u loš ritam i to se na kraj odrazilo. Ne mogu reći da sam zadovoljan jer smo ovdje došli tri boda i to se vidjelo u prvom poluvremenu", dodao je Hiroš.

Bordo tim je nakon derbija ostao prvi na tabeli sa 17 bodova iz sedam odigranih utakmica dok je Željezničar treći s tri boda manje. Sarajevo će u sljedećem kolu gostovati na Pecari kod Širokog Brijega dok će Željezničar na svom terenu ugostiti sastav Posušja.