Wrehxam na prodaju
3

Holivudske zvijezde Ryan Reynolds i Rob McElhenney žele kupiti engleskog petoligaša

E. B.
Ryan Reynolds i Rob McElhenney (Foto: EPA-EFE)
Ryan Reynolds i Rob McElhenney (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Wrexhama koja se takmiči u petom rangu engleskog nogometa je stavljena na prodaju, a potencijalni kupci su iznenadili čitavu britansku javnost.

Holivudske zvijezde Ryan Reynolds i Rob McElhenney su zainteresovani za kupovinu Wrexhama, a čak 1.223 dioničara, odnosno 97,5 posto su glasali za prodaju kluba.

Reynolds, zvijezda filmova "Deadpool", "Green Lantern" i "X-Men Origins: Wolverine" i McElhenney, kreator i glavni protagonist sitcoma "It’s Always Sunny in Philadelphia", su se odlučili na ovaj poslovni poduhvat i na taj način obradovali sve navijače Wrehxama.

Kanađanin Reynolds, čije se bogatstvo procjenjuje na 150 miliona dolara, i Amerikanac McElhenney (50 miliona dolara) će se uskoro sastati sa čelnicima kluba kako bi im predstavili svoju viziju nakon čega će biti organizovana sjednica Skupštine kluba na kojoj bi se i zvanično klub prebacio u njihovo vlasništvo.

Wrexham je osnovan 1864. godine i treći je najstariji nogometni klub na svijetu. Osamdesetih godina prošlog stoljeća je igrao u drugom razredu engleskog nogometa, a posljednji put je u tom rangu igrao u sezoni 2003/2004.

Od 2011. godine, nakon velike finansijske krize, je u vlasništvu navijača.