Tenzije traju danima
287

Horde zla najavile veliki derbi: Dolazi nam tim koji uz pomoć NS BiH srozava bh. nogomet

H. H.
Foto: UNFKS - Horde zla / Facebook
Foto: UNFKS - Horde zla / Facebook
Najvatreniji navijači FK Sarajevo, popularne Horde zla, najavile su predstojeću utakmicu protiv Borca i uputili su poziv svim ljubiteljima bordo boje da u nedjelju budu na tribinama Koševa.
Proteklih dana na društvenim mrežama svjedoliči smo verbalnom prepucavanju između dva kluba, a sve nakon utakmice u Banjoj Luci prije nekoliko sedmica, kada je Sarajevo žestoko oštećeno lošim sudijskim odlukama i golom iz ofsajda u 95. minuti.

"Vikend pred nama na programu je 13. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, a na megdan našem Sarajevu dolazi ekipa banjalučkog Borca. Ekipe čije pobjede, a u našem slučaju i neriješene utakmice, redovno prate kontraverzna sudijska (ne)postupanja. Ekipe koja uz pomoć rukovodećih struktura NS BIH na sve moguće načine i na očigled javnosti kontinuirano srozava ugled i kvalitet bh. nogometa.

[FBPOST]https://www.facebook.com/UNFKS/posts/pfbid02ahtYT8Sg3ghvhzuqk4sMbFdttKGDWMQhuEJktWnse1CERwLmABCj3VugsmZZZW4el[/FBPOST]

Sve gore navedeno je više nego dovoljan motiv da napunimo istočnu, zapadnu, a posebno sjevernu tribinu i gromoglasnom pjesmom ponesemo naše igrače do pobjede!

Okupljanje je od 16h u prostorijama UNFKS na Koševskom brdu odakle ćemo skupa krenuti ka stadionu", navodi se u pozivu koji su uputile Horde zla.

Banjalučani su trenutno lideri sa šest bodova prednosti u odnosu na koševskog ligaša, a danas je potvrđeno da će najbolji bosanskohercegovački sudija Irfan Peljto suditi veliki derbi.

Peljti će asistirati Damir Lazić i Davor Beljo, dok je četvrti arbitar Sabrija Topalović.

Susret Sarajevo - Borac se igra u nedjelju s početkom u 19:45 sati uz direktan televizijski prijenos na Arena Sportu, te tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.