Uoči sarajevskog derbija
156

Horde zla o ulaznicama za Manijake: Direktorica Alimanović nam je napravila nepopravljivu štetu

D. P.
Horde zla se oglasile saopćenjem za javnost (Foto: T. S./Klix.ba)
Horde zla se oglasile saopćenjem za javnost (Foto: T. S./Klix.ba)
Udruženje navijača Fudbalskog kluba Sarajevo "Horde zla" oglasilo se saopćenjem za javnost nakon što na Koševu nije odobreno više od 5 posto ulaznica za navijače FK Željezničar.
Uoči današnjeg derbija između Sarajeva i Željezničara na Koševu, mnogo prašine se diglo zbog ulaznica koje su navijači gostujućeg tima dobili.

Navijačima Željezničara prvobitno je pripalo 1.825 ulaznica, ali su Plavi nakon toga uložili žalbu i tražili veći broj karata. Željezničar se tom prilikom pozvao na član 11 pravilnika o sigurnosti Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

"Ukoliko odvojena zona zauzima i više od 5 posto ukupnog kapaciteta stadiona, gostujućem klubu, odnosno njegovim navijačima, mora se staviti na raspolaganje i ovaj veći broj mjesta", navodi se u pravilniku.

Na kraju je Sarajevo poslalo dodatnih 375 ulaznica za navijače Željezničara, što nije zadovoljilo čelnike Plavih pa su najavili da će na Grbavici davati tačno 5 posto za navijače Sarajeva u narednim derbijima, što znači oko 650 ulaznica za Horde zla.

Zbog svega toga, Horde zla su se oglasile saopćenjem za javnost u kojem se navodi da je administracija FK Sarajevo na čelu s direktoricom Ajlom Alimanović napravila nepopravljivu štetu ovoj navijačkoj grupi koja će dobijati manji broj ulaznica u narednim derbijima na Grbavici. Tekst prenosimo u cijelosti:

[FBPOST]https://www.facebook.com/UNFKS/posts/pfbid0279wPziaHcLYC52BRde661f58k5Hv3rYm9TTt1kabTYwXNLnE4gQPHx23oC2tyTCpl[/FBPOST]

"Odlukom da se navijačima našeg gradskog rivala za današnji derbi ustupi ne više od 5% ulaznica od ukupnog sjedećeg kapaciteta Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase administracija Fudbalskog kluba Sarajevo na čelu sa direktoricom Ajlom Alimanović napravila je nepopravljivu štetu navijačima Sarajeva za buduće gradske derbije koji će se igrati na stadionu Grbavica.

Kao odgovor na pomenutu odluku, vrlo je izgledno da će navijačima Sarajeva, milo za drago, a ni krivim ni dužnim, ubuduće isto biti dodjeljivano ne više od 5 posto ukupnog sjedećeg kapaciteta stadiona Grbavica, a što u brojkama iznosi šeststotinapedeset (650) mjesta umjesto dosadašnjih hiljadupetstotina (1500). Naknadno dodjeljivanje svega 375 ulaznica (1 posto ukupnog kapaciteta stadiona) pod pritiskom NFSBIH je sramota za sebe. Nekompetentna direktorica je ovim činom napravila još jedan korak ka urušavanju, zbog loše kvalitete fudbala ionako urušene, institucije sarajevskog derbija, te po ko zna koji put pokazala nemar prema navijačima kluba na čijoj direktorskoj funkciji se trenutno nalazi", navodi se u saopćenju UNFKS - Horde zla.

Inače, večerašnji derbi na stadionu Asim Ferhatović Hase igra se s početkom u 20 sati. Od velike je važnosti za oba tima u borbi za Evropu, a gostujućim navijačima na kraju je pripalo 2.200 ulaznica, što je oko polovine kapaciteta južne tribine stadiona na Koševu.