Bravo!
254

Horde zla priredile sjajnu koreografiju u čast Srebrenice i Palestine

D. P.
Sjajna koreografija na Koševu (Foto: T. S./Klix.ba)
Najvatreniji navijači Sarajeva Horde zla na sjevernoj tribini stadiona Asim Ferhatović Hase priredili su fantastičnu koreografiju posvećenu Srebrenici i Palestini.

Nogometaši Sarajeva od 21 sat dočekali su kazahstanski Aktobe u revanš utakmici prvog pretkola Konferencijske lige, a iz prve utakmice naš predstavnik ima gol prednosti.

Ipak, posao nikada nije lagan kada su evropske utakmice u pitanju, pa je Sarajevu večeras potrebna maksimalna podrška s tribina. Ona definitivno neće izostati jer je na Koševu oko 25.000 navijača.

Susret se igra u vatrenoj atmosferi, a već na samom početku navijači Sarajeva priredili su fenomenalnu koreografiju, zajednički u čast Srebrenice i Palestine.

Prije sedam dana obilježena je 29. godišnjica genocida u Srebrenici, dok je teror kojeg prolaze Palestinci pod izraelskim bombardovanjem nastavljen i nema naznaka kraju, pa su tako najvatreniji navijači Sarajeva odlučili zajednički skrenuti pažnju na dešavanja.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Uz "Cvijet Srebrenice" u palestinskim bojama, tu su brojne zastave BiH s ljiljanima, ali i palestinske zastave, ali i poruka "Pamtimo genocid". U našem umetnutom prilogu pogledajte kako sve to izgleda.