Nezadovoljni čelnicima
392

Horde zla u nedjelju organizuju sastanak, spremaju bojkot utakmica FK Sarajevo

E. B.
Horde zla su se i prije godinu i po borile i izborile za ostavke pojedinih čelnika kluba (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Horde zla su se i prije godinu i po borile i izborile za ostavke pojedinih čelnika kluba (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Najvatreniji navijači Fudbalskog kluba Sarajevo, popularne Horde zla, će u nedjelju organizovati sastanak na kojem žele sve zaljubljenike u bordo boju obavijestiti o načinima na koje se misle boriti protiv čelnika voljenog kluba.

Horde zla su ogorčene radom čelnika Fudbalskog kluba Sarajevo, a kap koja je prelila čašu je bilo nedavno imenovanje Mirze Varešanovića za novog šefa stručnog štaba s obzirom da je u prošlosti u mnogo navrata ušao u sukob s navijačima Bordo tima.

Čak je i Hajrudin Kapetanović, ugledni sarajevski advokat koji je godinama radio pro bono i zastupao FK Sarajevo u pravnim postupcima i bio čovjek od povjerenja navijača Bordo tima, odlučio napustiti poziciju člana Upravnog odbora zbog nezadovoljstva radom svojih kolega.

"Braćo Hordaši, navijači sa istočne i zapadne tribine, simpatizeri kluba i svi ostali kojima je bordo boja u srcu, pozivamo vas na sastanak koji će se održati u nedjelju, 8. 1. sa početkom u 18 sati u velikoj sali Kina Bosna. Tema sastanka će biti aktuelna situacija u i oko kluba. Molimo vas da se odazovete što većem broju kako biste se upoznali sa svim smjernicama dalje borbe protiv nekompetentnih ljudi koji se trenutno nalaze na pozicijama u klubu, a koji svojim postupcima blate renome našeg voljenog kluba", poručile su Horde zla.

[FBPOST]https://www.facebook.com/UNFKS/photos/a.310309029179627/2141855759358269/[/FBPOST]

Kako saznaje Klix.ba, radi se o odluci o bojkotovanju utakmica u proljetnom dijelu Premijer lige BiH s obzirom da su svi pokušaji dijaloga s čelnicima Bordo kluba propali.

Ovo je drugi put u nešto više od godinu dana da Horde zla iskazuju nezadovoljstvo radom čelnika voljenog kluba.

Prije godinu i po Horde zla su počele tražiti ostavke od čelnika kluba - direktorice Sabrine Buljubašić, predsjednika Skupštine Valentina Ilievskog i predsjednika kluba Damira Kasuma.

Navijači Sarajeva su bili istrajni i do kraja oktobra 2021. godine su sve tri osobe podnijele ostavke i napustile klub, a vidjet ćemo da li će i sada uspjeti u svojim namjerama.